JAV karių, šį mėnesį sužeistų per Irano raketinį smūgį Irake, skaičius padidėjo iki 50, rodo nauji duomenys, kuriuos antradienį paskelbė Pentagonas.

Šiems kariams diagnozuotos galvos smegenų traumos, sakoma Pentagono atstovo pulkininko leitenanto Thomas Campbello (Tomo Kempbelo) pareiškime.

Kariuomenė penktadienį paskelbė, kad per sausio 8-osios raketinį smūgį Ain al Asado bazei Irako vakaruose buvo sužeisti 34 kariai.

Prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) iš pradžių sakė, kad nuo raketų nenukentėjo jokie amerikiečiai, o JAV demokratai vėliau apkaltino jį bandant sumenkinti karių sužeidimus.

Sausio 8-ąją surengtas Irano raketų smūgis, privertęs nuogąstauti dėl galimo karo, buvo atsakas į ankstesnį JAV karinį smūgį Bagdade, per kurį buvo nukautas itin įtakingas iraniečių generolas Qasemas Soleimani (Kasemas Soleimanis).

Th. Campbellas sakė, kad iš 50 sužeistų karių 31 buvo gydomas Irake ir jau grįžo į tarnybą, o 18 karių būklė buvo vertinama Vokietijoje. Dar vienas karys buvo nuvežtas į Kuveitą, bet jau yra grįžęs į tarnybą, nurodė Pentagono atstovas ir pridūrė, kad skaičiai dar gali būti tikslinami.

Irano atakos metu dauguma iš 1,5 tūkst. JAV karių Ain al Asado bazėje buvo bunkeriuose, nes sulaukė išankstinio vadų perspėjimo.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

Vašingtonas, sausio 29 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode