Europos paveldo dienos Viekšniuose – apie vandens malūnus, jų ateitį

malunasRugsėjo 6–15 d. Lietuvoje, taip pat ir Mažeikių rajone, minėtos Europos paveldo dienos. Vienas renginių – Viekšnių vandens malūne vykęs susitikimas, kuriame kalbėta apie vandens malūnų tyrinėjimą, jų prikėlimą antram gyvenimui ir pritaikymą bendruomenės reikmėms.

Susirinkusiuosius sveikino ir už rūpinimąsi Viekšnių vandens malūno, kaip kultūros paveldo objekto, išsaugojimu dėkojo Mažeikių rajono savivaldybės vicemerė Živilė Undraitienė.

Prisiminta malūno istorija, dalytasi prisiminimais apie veikusį Viekšnių malūną, pristatyta istorinių fotografijų paroda.

Apie Liubavo dvaro vandens malūno istoriją ir atgimimą pasakojo šio malūno atgimimu ir įveiklinimu besirūpinantis technikos paveldo specialistas, Europos parko ir Liubavo muziejų įkūrėjas Gintaras Karosas.

Patirtimi ir patarimais dalijosi vienas iš Raubonių malūno prikėlimo iniciatorių ir puoselėtojų Vaidotas Gikys su žmona Gintare.

Susitikimas malūne – tai viena iš Viekšnių bendruomenės įgyvendinamo projekto „Tekantis paveldas: vandens malūnų tyrinėjimas ir bendruomenės švietimas“ veiklų. Juo siekiama, kad vandens malūnas taptų traukos centru ne tik vietiniams gyventojams, bet ir miesto svečiams. Ieškoma idėjų, kaip atgaivinti malūno veiklą, todėl norima labiau susipažinti su aplinkiniais vandens malūnais ir jų siūlomomis edukacinėmis pažintinėmis veiklomis.

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode