Nuskendo Rusijos karo laivas „Liman“ ketvirtadienį susidūręs su kitu laivu netoli Turkijos krantų, pranešė Rusijos gynybos ministerija, kuri nurodo, kad visi įgulos nariai gyvi, pranešė Rusijos gynybos ministerija.

Anksčiau buvo pranešta, kad rusų laivui pramuštas dešinysis bortas žemiau vaterlinijos, bet įgula stengėsi išlaikyti jo plūdrumą.

„Visi Juodosios jūros karo laivyno tyrimų laivo „Liman“ yra gyvi, sveiki ir ruošiasi evakavimui iš Turkijos gelbėjimo laivo į rusų laivą“, – sakė ministerijos atstovas.

Anksčiau pranešta, kad susidūrimas su laivu „Ashot-7“ įvyko nepalankiomis orų sąlygomis 11 val. 53 min. už 25 jūrmylių į šiaurės vakarus nuo Bosforo sąsiaurio. „Į nelaimės rajoną 12 val. lėktuvu AN-26 išskrido gelbėtojų komanda“, – nurodo ministerija.

Žiniasklaidoje minima, kad prekinis laivas plaukioja su Togo vėliava.

Laivas „Liman“ yra Juodosios jūros karinio laivyno vidutinis žvalgybos laivas. Sausį jis grįžo iš žygio Viduržemio jūroje, kur veikė Rusijos karo laivyno operatyviniame junginyje.

Maskva, balandžio 27 d. (AFP-BNS-„Interfax“).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode