Paryžiuje vienas policininkas žuvo, o dar du buvo sunkiai sužeisti ketvirtadienį per šaudymą Eliziejaus Laukuose, pranešė policija.

Žinia apie šį išpuolį buvo paskelbta likus kelioms dienoms iki Prancūzijos prezidento rinkimų.

Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad užpuolikas buvo nukautas per incidentą pasaulyje garsiame bulvare, pritraukiančiame daugybę turistų.

Naujienų televizija CNN citavo VRM atstovą Pierre'ą Henry Brandet (Pjerą Anri Brandė), sakiusį, kad kažkoks automobilis sustojo prie policijos mašinos ties Eliziejaus Laukų 102-uoju numeriu. Iš to automobilio išlipo vyras ir pradėjo šaudyti į policijos mašiną iš „automatinio ginklo“, pridūrė atstovas.

Pareigūnai atsakė ugnimi ir užpuoliką nukovė, bet du policininkai buvo sužeisti, o dar vienas žuvo.

CNN padalinys Prancūzijoje BFMTV taip pat pranešė apie neįvardytą vyrą, kliudytą kulkos „kryžminėje ugnyje“. Pranešime nenurodoma, ar šis vyras buvo užpuolikas, ar praeivis.

Paryžiaus pareigūnai sakė, kad užpuolikas veikiausiai veikė vienas.

Policija pareiškė, kad incidento aplinkybės „dar nenustatytos“, bet kovos su terorizmu prokurorai sakė tiriantys šį išpuolį.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) nedelsiant pareiškė, kad šaudymas Paryžiuje „atrodo tarsi nauja teroristinė ataka“ ir pareiškė užuojautą Prancūzijai.

Kol kas neaišku, kodėl D.Trumpas padarė išvadą, kad šio išpuolio motyvas buvo terorizmas. Policijos profsąjungos atstovai sakė neatmetantys galimybės, kad mėginta įvykdyti ginkluotą apiplėšimą.

Policijos atstovė Johanna Primevert (Johana Primaver) sakė naujienų agentūrai AP, kad užpuolikas taikėsi į policininkus, budėjusius netoli Franklino Roosevelto (Franklino Ruzvelto) metropoliteno stoties.

Miesto centrą kertančioje gatvėje, kurioje įsikūrę daug parduotuvių, paprastai būna apstu žmonių, bet po išpuolio bulvaras buvo blokuojamas ginkluotų policininkų, o vietos metropoliteno stotys buvo uždarytos. Policija paragino žmones vengti to rajono, nes jame vyksta saugumo pajėgų operacija.

Į įvykio vietą atvyko dešimtys specialiųjų tarnybų automobilių.

Dviem dienomis anksčiau policija pietiniame Marselio uostamiestyje suėmė du vyrus, turėjusius ginklų ir sprogmenų. Įtariama, kad jie ruošėsi įvykdyti ataką ir sutrikdyti sekmadienį vyksiantį pirmąjį prezidento rinkimų ratą.

Prancūzijoje tebegalioja aukščiausio lygio nepaprastoji padėtis po 2015 metais prasidėjusios virtinės atakų, nusinešusių daugiau kaip 230 žmonių gyvybių.

Tūkstančiai karių ir ginkluotų policininkų buvo pasiųsti patruliuoti svarbiuose turizmo centruose, įskaitant Eliziejaus Laukus, ir saugoti kitų potencialių taikinių – pradedant vyriausybinių įstaigų pastatais, baigiant religiniais objektais.

Paryžius, balandžio 20 d. (AFP-AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode