Krovininis sunkvežimis penktadienį Stokholme įsirėžė į minią žmonių prie vienos parduotuves, yra žuvusiųjų, pranešė Švedijos žvalgybos agentūra „Sapo“, pažymėjusi, kad tai buvo tyčinis aktas.

„Yra žuvusiųjų ir daug sužeistų“, – sakė naujienų agentūrai AFP „Sapo“ atstovė Nina Odermalm Schei (Nina Odermalm Šei).

„Policija gavo pranešimą (pagalbos linija) „SOS Alarm“, kad automobilį vairavęs asmuo sužeidė kitų žmonių Karalienės bulvare (Drottninggatan)“, šalia prekybos centro „Ahlens“, sakoma pirmiausiame policijos „Twitter“ pranešime.

Švedijos radijas netrukus nurodė, kad žuvusiųjų yra mažiausiai trys. Panikos apimti žmonės bėgo tolyn nuo įvykio vietos senamiestyje.

Švedų transliuotojas SVT minėjo, kad aidėjo ir šūviai, o naujienų agentūra TT sakė, kad greitosios pagalbos automobiliais išvežti keli žmonės.

Stokholmo centre girdėjosi sraigtasparnių gausmas, į įvykio vietą buvo pasiųsta daug policijos ir greitosios pagalbos automobilių.

Per televiziją tiesiogiai transliuotuose vaizduose matyti iš prabangaus prekybos centro „Ahlens“, į kurią rėžėsi sunkvežimis, kylantys tiršti dūmai, įvykio vietą uždarė policija, prie užtvarų susirinko minia. Šis centras, kuriame yra įvairių parduotuvių, išdėstytų gatvės lygiu, priklauso plačiam tinklui Švedijoje.

„Mes stovėjome batų parduotuvės viduje ir kažką išgirdome ..., žmonės ėmė šaukti, – pasakojo dienraščiui „Aftonbladet“ vienas liudininkų, Janas Granrothas (Janas Granrotas). – Pažvelgiau laukan iš parduotuvės ir pamačiau didelį sunkvežimį“.

Švedijos policija patvirtino, kad sunkvežimis rėžėsi į žmonių minią ir parduotuvę, bet nepatvirtino pranešimų apie šūvius.

Policijos pranešime sakoma, kad „esama pranešimų apie sužeistuosius, bet mes tiksliau nežinome nei jų skaičiaus, nei (sužeidimų) rimtumo“.

Stokholmas, balandžio 7 d. (AFP-AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode