Purus obuolių pyragas su perliniu cukrumi

 

Ingredientai skirti 24 cm apvaliai formai.

Paruošimo laikas: apie 45 min..

Porcijų skaičius: 8

Ingredientai:

  • Obuoliai, 4 vienetai
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • miltai, 180 gramų
  • Aliejus, 130 mililitrų
  • Cukrus, 130 gramų
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cinamonas, 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus, 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Pabarstymui:
  • perlinis cukrus

Gaminimo eiga:

  • Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti ketvirčiais. Kiekvieną ketvirtį išilgai, negiliai įpjauti (žr. nuotrauką).
  • Kiaušinius su cukrumi (130 gr), vaniliniu cukrumi ir druska išplakti iki purumo, kol masė padidėja kelis kartus. Supilti aliejų ir vėl viską gerai išplakti.
  • Suberti miltus, kepimo miltelius ir vėl viską išplakti mikseriu.
  • Pilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą.
  • Ant viršaus šiek tiek įspaudžiant sudėlioti obuolius. Viską pabarstyti cinamonu su cukrumi ir perliniu cukrumi.
  • Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 30 - 40 minučių, arba kol gražiai paruduos.
  • Vidų patikrinti mediniu pagaliuku: jei jis sausas - pyragas iškepęs. Skanaus!

Gaspadine.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode