Ingredientai skirti 24 cm apvaliai formai.
Paruošimo laikas: apie 45 min..
Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
- Obuoliai, 4 vienetai
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- miltai, 180 gramų
- Aliejus, 130 mililitrų
- Cukrus, 130 gramų
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Cinamonas, 0,5 arbatinio šaukštelio
- Cukrus, 0,5 arbatinio šaukštelio
- Pabarstymui:
- perlinis cukrus
Gaminimo eiga:
- Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti ketvirčiais. Kiekvieną ketvirtį išilgai, negiliai įpjauti (žr. nuotrauką).
- Kiaušinius su cukrumi (130 gr), vaniliniu cukrumi ir druska išplakti iki purumo, kol masė padidėja kelis kartus. Supilti aliejų ir vėl viską gerai išplakti.
- Suberti miltus, kepimo miltelius ir vėl viską išplakti mikseriu.
- Pilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą.
- Ant viršaus šiek tiek įspaudžiant sudėlioti obuolius. Viską pabarstyti cinamonu su cukrumi ir perliniu cukrumi.
- Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 30 - 40 minučių, arba kol gražiai paruduos.
- Vidų patikrinti mediniu pagaliuku: jei jis sausas - pyragas iškepęs. Skanaus!
Gaspadine.lt