Paruošimo laikas: apie 1 val.
Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kvietiniai dribsniai, 3 valgomieji šaukštai
- Česnakai, 2 skiltelės
- Sviestas, 60 gramų
- Jautiena, malta, 500 gramų
- Sūris, geltonas, tarkuotas, 150 gramų
- Vynas, raudonas, 150 mililitrų
- Knorr FIX ruošinys spagečiams „Bolognese“, 1 pakelis
- Bazilikas, 1 arbatinis šaukštelis
- Pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas
- Raudonėliai (Oreganas), 1 arbatinis šaukštelis
- Makaronai, (lazanijos), 1 pakelis
- Pienas, 500 mililitrų
Gaminimo eiga:
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir česnaką bei pakepkite juos karštame alyvuogių aliejuje. Kai iškeps, pridėkite maltos mėsos ir nuolat maišydami kepkite.
Iškepę mėsą, įpilkite vyną ir palaukite, kol jis išgaruos.
Sumaišykite „Knorr FIX spagečiai Bolognese“ su 400 ml vandens ir supilkite mišinį ant mėsos. Pridėkite pomidorų pastos, baziliko ir raudonėlio. Lėtai virkite padažą maždaug 20 minučių, kol mėsa suminkštės, o padažas sutirštės.
Paruoškite bešamelio padažą. Ištirpinkite sviestą prikaistuvyje ir supilkite miltus. Maišykite, kol miltai susimaišys su riebalais.
Supilkite pieną ir stipriai maišykite, kad nesusidarytų gniutulai. Užvirinkite padažą ir įdėkite žiupsnelį druskos. Pabaigoje į karštą padažą sudėkite tarkuotą sūrį. Maišykite, kol sūris ištirps.
Sudrėkinkite karščiui atsparaus indo dugną bešamelio padažu ir sudėkite žalius makaronus.
Sutepkite makaronus bešamelio padažu. Tada padėkite sluoksnį mėsos su padažu, antrą sluoksnį makaronų ir bešamelio padažą. Kartokite šiuos veiksmus iki pasibaigs mėsa. Uždenkite paskutinį sluoksnį makaronais ir ant viršaus supilkite likusį bešamelio padažą. Pabaigoje pabarstykite sūriu ir kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Gaspadine.lt