Reikės:
- Vištienos filė;
- Kiaušinių baltymų;
- Krakmolo;
- 2 šaukštų medaus;
- 4 skiltelių česnako;
- 2 stiklinių apelsinų arba ananasų sulčių;
- 2 a.š. sojų padažo;
- 1 a.š. acto;
- Aliejaus kepimui;
- Ryžių;
- Druskos;
Paruošimas:
Ryžius išverdame pasūdytame vandenyje. Vištienos filė supjaustome juostelėmis. Giliame dubenėlyje sumaišome krakmolą su truputėliu druskos. Kitame dubenėlyje išplakame kiaušinių baltymus (kuo daugiau vištienos, tuo daugiau baltymų reikės). Į keptuvę supilame aliejų ir labai gerai jį įkaitiname, tada vištienos gabaliuką išmirkome kiaušinio plakinyje ir gerai apvoliojame krakmole. Metame į keptuvę ir kepame tol, kol susidarys traški plutelė.
Padažą gaminame taip: keptuvėje ištirpiname medų ir ant jo pakepiname susmulkintą česnaką. Tada įpilame 1,5 stiklinės sulčių. Viską gerai išmaišome. Supilame sojų padažą ir actą. Tada likusias sultis sumaišome su a.š. krakmolo – tam, kad padažas būtų tirštesnis – ir įpilame į keptuvę. Gerai išmaišome ir padažas paruoštas!