Gaminimo eiga:
- Moliūgo tyrė: neluptą moliūgą supjaustome dideliais gabalais ir kepame 190 - 200°C orkaitėje apie valandą, arba kol suminkštėja.
- Moliūgą atvėsiname ir šaukštu išskobiame minkštimą.
- Sumalame blenderiu iki tyrės konsistencijos. Tyrę galima užšaldyti šaldymo kameroje.
- Ruošiame biskvitą: kiaušinius su cukrumi plakame, kol masė taps šviesiai geltona ir padidės kelis kartus.
- Šaukštu įmaišome moliūgo tyrę.
- Beriame miltus, kepimo miltelius, prieskonius, druską, atsargiai išmaišome. Tešla būna gana skysta.
- Pilame ją į kepimo popieriumi išklotą orkaitės skardą ir paskirstome per visą skardos dydį (manosios matmenys 35x38 cm.).
- Kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, arba kol gražiai paruduoja.
- Ant stalo dedame švarų virtuvinį rankšluostį ir gausiai pabarstome cukraus pudra.
- Iškepusį biskvitą dedame ant rankštuostuko popieriumi į viršų.
- Popierių nuimame. Jei labai prilipęs, uždėkite ant viršaus kelioms minutėms drėgną rankšluostį - popierius lengvai nusiims.
- Biskvitą susukame kartu su rankšluosčiu ir paliekame atvėsti. Atvėsusį dedame į šaldytuvą 30 minučių.
- Ruošiame kremą: minkštą sviestą plakame su cukraus pudra ir vanilinu iki purumo. Dedame grietinę, citrinos žievelę ir mažu greičiu plakame, kol kremas tampa tirštas.
- Surenkame vyniotinį: atvėsusį biskvitą išvyniojame, aptepame kremu (paliekame neteptus kraštus po 2 cm.) ir suvyniojame.
- Dedame stingti į šaldytuvą. Skanaus!
Tešlai:
- Moliūgo tyrė, 220 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Miltai, 150 gramų
- Cukrus, 90 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Prieskoniai meduoliams, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
Kremui:
- Grietinė 30%, 250 gramų
- Sviestas, minkštas, 60 gramų
- Cukraus pudra, 60 gramų
- Citrinos žievelė, 1 vienetas
- Vanilinis cukrus, 0,5 arbatinio šaukštelio
Jurgitos receptai