Nuo ketvirtadienio darbą atnaujinti galinčios maitinimo įstaigos turės užtikrinti dviejų metrų atstumus tarp stalų, dezinfekuoti daugkartinio naudojimo inventorių, nurodoma operacijų vadovo sprendime.
Jūrų ir oro uostų keleivių išvykimo terminaluose esančios maitinimo įstaigos bei lauko kavinės turės užtikrinti, kad eilėse klientai stovėtų bent dviejų metrų atstumu vienas nuo kito ir į maitinimo įstaigą užeitų tik su kaukėmis.
Kaip ir buvo skelbta anksčiau, lankytojai valgyti ir gerti galės tik sėdėdami prie stalų, prie vieno staliuko leidžiant sėdėti ne daugiau nei dviem asmenims, išskyrus drauge gyvenančius.
Atstumas tarp stalų turės būti toks, kad prie skirtingų stalų sėdintys lankytojai vienas nuo kito būtų nutolę ne mažesniu kaip dviejų metrų atstumu. Jei tarp stalų įrengiamos ne mažesnės nei 90 cm pločio ir 140 cm aukščio pertvaros, atstumas tarp stalų gali būti toks, kad prie skirtingų pertvaromis atskirtų stalų sėdintys lankytojai vienas nuo kito būtų nutolę ne mažesniu kaip metro atstumu.
Taip pat turi būti užtikrinta, kad prie stalų sėdintys lankytojai nuo keleivių takų, keleivių įsodinimo vartų, pėsčiųjų takų, gyventojų praėjimų į kiemus ar laiptines būtų nutolę ne mažesniu kaip metro atstumu.
Maitinimo įstaigose negalima tiekti maisto savitarnos principu, kai jį įsideda patys lankytojai, siūlyti lankytojams apklotų, naudoti daugkartinių meniu arba dezinfekuoti juos po kiekvieno naudojimo.
Taip pat negali būti naudojami daugkartiniai daiktai, kurių negalima nuvalyti ar skelbti bei dezinfekuoti po kiekvieno apsilankymo.
Šios sąlygos nustatomos nuo ketvirtadienio, kai, pagal Vyriausybės praėjusią savaitę priimtą sprendimą, maitinimo įstaigos vėl galės pradėti teikti paslaugas, tačiau klientai valgyti ir gerti galės tik prie lauke esančių stalų.
BNS nuotr.
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.